APK

Eenmaal per jaar moeten alle auto's van drie jaar en ouder worden gekeurd. Deze wettelijke verplichte keuring is vooral bedoeld om verkeersveiligheid te garanderen en de belasting van het milieu te beperken.
Bij de keuring worden o.a. remmen, banden, stuurinrichting, wielophanging, verlichting, carrosserie, schokdempers en de uitlaatgassen gecontroleerd.

De APK-keuring is echter een momentopname, deze geeft geen garantie dat u een jaar lang geen onderhoud hoeft te plegen en dat uw auto de rest van het jaar veilig is om mee te rijden. Regelmatig onderhoud van uw auto blijft dus belangrijk. Bent u er niet zeker van wanneer uw auto APK gekeurd moet worden?
Wij helpen u hierbij. Via deze link kunt u het kenteken invoeren en zien wanneer de APK verloopt.
>> Klik hier voor de check. <<

Onderhoud

Bent u op zoek naar een modern en vakkundig autobedrijf voor auto onderhoud? Garage Appie & Sen staat voor u klaar. Met goed opgeleide vakmensen, hoogwaardige meet-, test- en afstelapparatuur voeren wij snel en efficiĆ«nt alle onderhoudsbeurten uit. U bent uw auto nooit langer kwijt dan het nodig is.Voor elke type auto geeft de fabrikant een onderhoudsschema op. Onderhoudt u de auto volgens dit schema dan gaat de auto langer mee, komt u niet voor ongewenste verassingen te staan en weet u zeker dat u veilig op weg gaat. Denk bijvoorbeeld aan het tijdig verversen van de olie, het afstellen van de remmen en het vervangen van de distributieriem.

De distributieriem is een onderdeel dat niet gecontroleerd kan worden, ook niet tijdens een grote onderhoudsbeurt. De enige manier om dit te doen is door de riem compleet te demonteren en tevens te vervangen. Daarom staat in het onderhoudsboekje van uw auto aangegeven bij welke kilometerstand en/of leeftijd van de auto de distributieriem vervangen moet worden. Bij de grote onderhoudsbeurt geven wij uitsluitend advies over het vervangingsmoment van de distributieriem.

Grote- en kleine beurt.
We kennen twee soorten onderhoudsbeurten, de grote- en de kleine beurt. Bij de kleine beurt worden de meest essentiĆ«le punten gecontroleerd zoals vloeistoffen, lichten, remmen, ruitenwissers, schokdemper, uitlaat etc. In de meeste gevallen wordt de olie ververst en het oliefilter vervangen. Bij een grote onderhoudsbeurt worden meerdere onderdelen nauwkeurig gecontroleerd en indien noodzakelijk vervangen.

De APK keuring is gratis als er gelijktijdig een grote onderhoudsbeurt wordt uitgevoerd. U kunt er op vertrouwen dat we deze beurten uitvoeren volgens de specificaties van de fabrikant.


Reparatie

Bij reparatie van uw auto wordt uitsluitend gebruik gemaakt van hoogwaardige kwaliteit onderdelen.
Onze ervaren monteurs staan zes dagen per week voor u klaar. Ieder merk, model en type auto is welkom bij ons. Onze monteurs werken met de nieuwste apparatuur om u zo goed mogelijk van dienst te zijn.
Indien u niet in staat bent om de auto naar de garage te rijden, kunnen wij u helpen door de auto op te halen met een zogenaamde auto ambulance. Wij zorgen voor een snelle reparatie van de auto, zodat u snel weer over uw auto kunt beschikken.